Полемика на седници Административног одбора

Административни одбор одобрио је Миљкану Карличићу, члану РИК-а, обављање још једне јавне фунцкије, као и заменику секретара парламента Срђану Смиљанићу. На ту одлуку реаговао је лидер Двери Бошко Обрадовић ставом да такву праксу треба избегавати, јер, рекао је, иза тога "стоје одређена партијска намирења".

"То је 'канцер' који изједа државу, страначко-паразитски систем који изједа народ и државу пуних 30 година. Иза тога стоји и финансирање странака", рекао је Обрадовић и додао да је то додатни начин финансирања владајућих странака.

Одговорио му је председник одбора Александар Мартиновић, рекавши да су управо Двери биле те које су, у једном дану, "узеле 11 милиона динара у кешу".

"Двери су те паре, добијене од државе за кампању за председничке и парламентарне изборе, уплатиле фирмама из Борче", навео је је Мартиновић.

Наводи да је власник једне од тих фирми одборник Двери, а друге – његова мајка.

"То је школски пример како се пљачка сопствени покрет и како се манипулише државним новцем, а онда се прича о кумовима, буразерима, браћама и сестрама... Милиони динара се испумпавају, а лију се крокодилске сузе због грађана који су под 'диктаторксим режимом'", рекао је Мартиновић.

На констатацију Обрадовића да Агенција за борбу против корупције није нашла ништа спорно за шест година, Мартиновић је одговорио да је то у надлежности Управе за спречавање прања новца.

"Верујем да ће се позабавити овим случајем, јер у истом дану имате четири транскације фирмама из Борче... за један дан сте узели 11 милиона динара у кешу. Свака вам част, честитам вам на томе. Ако сте ово вешто замаскирали, можда вам и прође, не знам, нећу да прејудицирам", рекао је Мартиновић.

Напоменуо је и да му је јасно зашто је Обрадовић против странака, јер, како каже, не признаје партије у политичком систему и наставља идеологију Љотића и Мусолинија, а нема храбрости да то каже и наведе шта је некада писао у часопису Нова искра.

Александра Јерков из ДС-а је на то рекла да је председник СНС-а Александар Вучић јавно на телевизији признао кривично дело у вези са финансирањем странке, па су, каже, чланови СНС-а "последњи који о злоупотребама треба да причају".

Посланица ДЈБ-а Ана Стевановић такође је негодовала због дуплих функција, јер је то, сматра, пут за корупцију.

Одбор је данас такође изрекао новчане казне за четворицу посланика због опомена које су добили на седницама Скупштине Србије.

Радослав Милојичић из ДС-а кажњен је најпре са 10 одсто од плате у износу од 6.829 динара, затим са још 20 одсто од плате у износу од 13.659 динара.

Са по 20 одсто од плате, односно са 13.659 динара кажњени су и Марко Ђуришић из СДС-а, као и Балша Божовић, а десет одсто мању зараду ће због опомене коју је зарадио на Администартивном одбору добити лидер Двери Бошко Обрадовић.

Одбор је донео одлуку да се износ од казни усмери народним кухињама на Косову и Метохији и Фонду за лечење деце у иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи