Јевтић у Скопљу: Завршити процес повратка расељених

Сви расељени са Косова у Македонији који желе да се врате, моћи ће то и да учине у току 2018. године, закључак је састанка и Скопљу косовског министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и министарке за рад у социјално старање Македоније Миле Царовске. Они који изразе жељу да остану у Македонији такође ће бити помогнути и подржани.

У саопштњу је наведено да су Далибор Јевтић и Мила Царовска договорили потписивање меморандума сарадње којим ће се дефинисати технички процес повратка, а као део регионалне иницијативе за трајна и одржива решења у процесу повратка.

"Имамо добру прилику да у току наредне године затворимо питање повратка расељених са Косова из Македоније и данашњи састанак је само део активности које ми као министарство имамо у циљу утврђивања начина сарадње и имплементације корака ка циљу који је зацртан. Захвалан сам министарки Царовској и Влади Македонији на практичном приступу и сарадњи по овом питању", рекао је после састанка у Скопљу потпредседник косовске владе Далибор Јевтић.

Министарка Царовска током састанка истакла да ће поџати цео процес повратка из Мекедоније, захвалила се министру Јевтићу на упорности и подвукла да је управо то добар пример како треба радити процес повратка расељених, који подразумева укључивање свих релеватних институција у сам процес.

У овом тренутку у Македонији са Косова борави 555 расељених лица, углавном припадника ромске заједнице, а жељу за повратком изразило је 271 лице, док је 284 лица у процесу аплицирања и без дефинисаног става око повратка на Косово.

У наредна три дана ће се у Скопљу одржати састанак техничких радних група представника влада Србије, Македонијe, Црне Горе и Косова у оквиру регионалне иницијативе, а тема састанка биће лична документа, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи