"Нова аустријска влада биће још више уз Србију"

Посланик српског порекла у бечкој скупштини Немања Дамњановић сматра да ће нова аустријска влада, коју чине Народна партија (ОВП) и Слободарска странка (ФПО), бити још већа подршка Србији на путу ка ЕУ.

Дамњановић је за Танјуг рекао да је лидер ФПО Хајнц-Кристијан Штрахе увек имао одличне односе са Србијом и позитиван став према тој земљи, а да је и нови канцелар Себастијан Курц увек подржавао Србију.

"Могу само да очекујем даље побољшање у односима две земље. Нешто друго не би могло да се очекује од нове владе у Бечу", рекао је посланик из редова ФПО.

Члан проширеног састава Председништва ФПО изразио је уверење да ће нова влада помоћи Србији на путу ка чланству у ЕУ.

"Став Штрахеа је увек био да Србија треба да постане чланица ЕУ, али да у преговорима мора бити равноправни партнер, а не да буде уцењивана", истакао је Дамњановић.

Према његовим речима, нова влада, у којој је сада ФПО, доноси битне промене и побољшања Аустрији.

"У владином програму предвиђене су бројне олакшице и растерећења за грађане. Тако ће се спровести пореско растерећење, повећати минималне пензије. Нова влада доноси много тога што је одавно требало урадити", нагласио је Дамњановић.

Истакао је да је влада јасно проевропски оријентисана.

"Никада ми из ФПО нисмо рекли да смо против ЕУ, већ напротив да смо Европљани. Међутим, ако желите да се нешто развија онда је важно да анализирате ствари и предлажете исправке. Није лоше да постоји неко ко скреће пажњу на грешке. Наша дужност је да радимо на бољитку Аустрије, јер смо изабрани од Аустријанаца, али и да указујемо на проблеме у ЕУ. Сигурно је да ће Аустрија остати у ЕУ, и да је влада проевропски оријентисана", нагласио је Дамњановић.

Председник 11. бечке општине Паул Штадлер, члан проширеног Председништва ФПО, указује да је протеклих година било застоја у развоју Аустрије и да ће слободарци сада спровести много у корист грађана.

"Могне кораке ћемо предузети у корист грађана, јер је потребно да се поново ради за наше становништво", подвукао је Штадлер.

Негирао је да постоји било каква опасност која полази од ФПО, као што то неки желе да прикажу.

Да је ФПО опасна странка она не би, како подсећа, могла да учествује у изборима.

"Једини страх који неки морају имати јесте да ћемо више радити од других, критичкије посматрати неке ствари. Нико не треба да нас се плаши, већ само оцењује на основу наших дела", подвукао је Штадлер.

Штадлер је рекао да је уверен да ће ФПО у нову владу унети нови елан, и да ће детаљно на све пазити, а тако и на догађанај у Европи.

"Ниакда нисмо били противници Европе. Многе ствари преиспитујемо, али то је исправни пут. Не може се све прихватати, већ се мора бити критичан, јер се ради о грађанима", закључио је Штадлер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи