Симеон Цомокос почасни конзул Србије у Грчкој

Грчки банкар Симеон Цомокос нови је почасни конзул Србије у тој земљи, што је синоћ потврдио амбасадор Душан Спасојевић на свечаности у амбасади Србије у Атини.

Симеон Цомокос је и председник Грчко-српског пословног савета, а на свечаности која је приређена у амбасади у Атини промовисан је и филмски пројекат "Чарапе краља Петра", који ће бити сниман у Србији, Грчкој и Русији.

Спасојевић је подсетио да Србија већ има два почасна конзула у Грчкој, на Крфу и Кефалонији, а Цомокосово седиште ће бити у Волосу.

Цомокос је захвалио председнику Александру Вучићу и шефу српске дипломатије Ивици Дачићу на изузетној части и поверењу које му је указано.

"За мене је велика част да представљам Србију у Грчкој. Био сам у Београду 2000. године и од тада смо учинили доста на пољу економске сарадње Србије и Грчке. У историји Србија и Грчка никада нису биле окренуте једна против друге, већ смо се борили за заједничке идеале", истакао је Цомокос.

Иначе, како је приметио, историјски период којим се бави филм "Чарапе краља Петра" заувек је повезао грчки и српски народ.

"Лазар Ристовски стоји иза тог сјајног филмског пројекта. Он је глумац европског формата и учинићемо све да му снимање учинимо лакшим. Подржаћемо тај филм како год будемо могли", поручио је Цомокос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи