Вулин: Изетбеговић има проблем са истином коју заступам

Министар одбране Александар Вулин оценио је да члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић нема проблем са њим, већ са истином коју Вулин заступа, "и ту му нема помоћи".

Бакир Изетбеговић је раније, у интервјуу београдском Данасу, рекао да ће председник Србије Александар Вучић водити политику помирења, "а улогу оних који слабе позиције опонената, који изговарају ружне и недоличне речи, носиће поједини медији и политичари нижег ранга, попут Вулина или Додика".

"Политика Србије је политика мира и помирења. Изетбеговић то тешко разуме, а још теже прихвата. Зато је прошло две године од покушаја убиства председника Вучића у Сребреници а да нико није кажњен", истакао је Вулин, наводи се у саопштењу.

Указао је на то да Изетбеговић каже да је БиХ састављена од равноправних народа, "али напада Републику Српску да је геноцидна творевина, тражи поштовање за жртве бошњачког народа, али никада није дошао у Братунац да се поклони побијеним Србима".

"Тражи поштовање интегритета БиХ, али би да раскомада Србију. Тражи хитно разграничење, а када Вучић убрза преговоре одмах их блокира. Када се види са Вучићем спреман је на сваки договор, а чим изађе пред камере погази реч", наводи се у саопштењу.

"Изетбеговић је човек без речи, опасних намера и дволичне политике. Изетбеговић нема проблем са мном, он има проблем са истином коју заступам и ту му нема помоћи", додао је Вулин.

Министар одбране налази се у Москви, у делегацији коју предводи председник Александар Вучић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи