Брнабић: Не значи да су посланици незадовољни ако подносе амандмане

Премијерка Ана Брнабић сматра да је предлог буџета добро балансиран и развојно усмерен, те не види било шта чудно у томе што посланици владајуће коалиције најављују велики број амандмана на тај предложени закон.

Брнабићева истиче да то не значи да су посланици незадовољни. "Док сам била у парламенту, а пратим расправу свакодневно између састанака, нисам чула да су незадовољни. Управо супротно", додала је премијерка.

Како каже, чула је чак да посланици кажу да је то "свакако један од најбољих буџета", да је добро балансиран, усмерен на развој, са "потпуно одлично" осликаном политиком Владе Србије.

"Ми предложимо експозе, а буџет је, у ствари, слика тога шта су наши приоритети. Апсолутно највеће повећање је намењено Министарству просвете. Аманданима се покушава нешто још додатно појаснити или променити. Не мора да значи да неко ко подноси амандман није задовољан предлогом закона", сматра премијерка.

Кад је реч о амандманима опозиције, каже да би сигурно били усвојени ако су добри. 

"Апсолутно пажљиво читамо и анализирамо амандмане и чим буде нечег конструктивног, усвојићемо", рекла је Брнабићева.

"Не постоје информације које Србија не дели са Црном Гором"

Брнабићева изјавила је да није чула за тврдње Мила Ðукановића да су српске службе знале шта се спрема у Црној Гори, али истиче да не постоје информације које српска страна не дели са Подгорицом.

"Што се тиче Црне Горе, не постоји ништа о чему нисмо више разговарали ‘један на један' и шта нисмо усагласили и не постоје информације које не делимо", рекла је Брнабићева на питање новинара како коментарише Ђукановићеву изјаву да су српске безбедносне службе знале да се спрема оно што се у Црној Гори води као покушај државног удара.

Србија све информације које има из безбедносних аспеката, дели, истакла је премијерка, са својим суседима у највећој могућој мери.

Тако радимо, како је објаснила, да бисмо "задржали стабилност која је заиста тешком муком остварена, како бисмо показали да смо ми један од стубова регионалне стабилности, помажемо када год можемо".

"Ако Ђукановић има таква сазнања, не мислим да представљају критику или су на штету Србије", рекла је председница владе.

Додала је да није чула ту изјаву, али истиче да су регионални односи одлични.

"Имамо отворених питања, све земље са земљама у региону имају отворених питања и имају и неких несугласица, али је најважније да постоји дијалог", рекла је Брнабић новинарима.

Како каже, чини јој се да је регионални дијалог добар као ниједан до сада, а истиче и да се виђа са регионалним лидерима скоро једном месечно и да у оквиру таквих састанака постоје потпуно отворена питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи