СНП: Хрватска шири мржњу и лажи према Србији

Хрватска не престаје да, кроз наступе свог премијера Андреја Пленковића, шири мржњу и лажи према Србији, саопштила је Српска народна партија.

"Очигледно фрустрирана и бесна после доказане улоге у агресији на Босну и Херцеговину, покушала је заменом теза и лажима да оптужи Србију и Србе за све ратове на простору бивше Југославије. Та држава, која је са своје територије протерала скоро све Србе, окупирала делове територије БиХ и вршила злочине над друга два народа, која је до краја спроводила своју злочиначку политику етничког чишћења где год је њен војник крочио, покушава сакрити своје злочине оптужбама на рачун Србије за све што се дешавало деведесетих година", пише у саопштењу.

СНП додаје да Пленковић, као настављач политике Фрање Туђмана, очито не жели да са нашом државом гради коректне и добросуседске односе, већ жели сукобе и нове тензије кроз лажи, оптужбе и мржњу.

"Ово је још један доказ да Србија мора још снажније стати у одбрану својих националних и државних интереса у региону и кроз Декларацију о заштити српске нације потврдити своју одлучност да нико више неће моћи некажњено и без одговора угрожавати опстанак Срба, Србије и Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Хашки трибунал потврдио је казне свој шесторици оптужених високих функционера такозване републике "Херцег-Босна" и Хрватског савета одбране (ХВО) и правоснажно их осудио на укупно 111 година затвора, због удруженог злочиначког подухвата, са тадашњим хрватским државним врхом на челу.

Након те пресуде, Пленковић је, на конференцији за новинаре, изјавио да Хрватска "ни на који начин није учествовала у ратним дешавањима у БиХ" и да је зато "апсурдно да ни у једној правоснажној пресуди за бившу Југославије није утврђена одговорност Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи