Градоначелник Београда сваког уторка одговара на питања грађана

Сваког уторка ће градоначелник Београда Синиша Мали одговарати на питања Београђана која буду постављана посредством имејл адресе beograd@rts.rs, најављено је у Београдској хроници.

Синиша Мали је, гостујући на РТС-у, ову идеју оценио као сјајну и радо је прихватио, зато што је, како је истакао, комуникација с грађанима веома важна.

"Протеклих година показали смо да су ствари које радимо у главном граду сходне договору с грађанима. Слушамо њихове сугестије и коментаре. Наредне недеље кренућемо у велику кампању и укључићемо суграђане и све београдске општине у одлучивање", рекао је Мали.

"Грађани ће гласати за пројекте и шта би желели да се уради у њиховом комшилуку. Тако ћемо наредне године за ту сврху издвојити 200 милиона динара из градског буџета, а општине ће издвајати 10 милиона динара. Пројекти који буду добили највише гласова, биће реализовани", најавио је Мали, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.

На тај начин се, поручио је, заједно с грађанима ствара лепши и бољи Београд и показује колико је градској власти стало до њиховог мишљења.

Градоначелник се осврнуо и на то да ће у Београду бити реализована два огромна инфраструктурна пројекта, вредна 450 милиона евра, а реч је о пројектима прераде и одлагања отпадних вода из централног градског подручја и пројекту изградње топлодалековода Обреновац - Нови Београд. 

За те пројекте су у понедељак у Будимпешти потписани споразум и уговор са кинеским партнерима, а ако се на то дода и пројекат за прераду комуналног отпада и сређивање депоније у Винчи, вредан 300 милиона евра, укупне инвестиције у здравији, квалитетнији живот у Београду износиће 750 милиона евра, навео је Мали.

"Полако надокнађујемо све оно што неко пре нас није учинио", рекао је Мали.

Обећали смо да ће свако домаћинство у Београду имати свој прикључак на канализацију и водовод, истакао је Мали, и додао да део ових пројеката управо значи испуњење тог обећања. 

Поред тога, приоритет је и да сваки део града има вртић, асфалтиран пут, амбуланту, школу, а то не би било могуће да јавне финансије нису стабилне, нагласио је градоначелник. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи