Запослени у управи РС долазе на обуку у Београд

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је у Бањалуци са министарком управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејлом Решић о могућности да се запослени у управи РС укључе у програм стручног усавршавања у Србији који ће се реализовати кроз Националну академију.

Ружић и Решићева су разговарали о унапређењу сарадње у области реформе јавне управе, а договорено је потписивање проширеног Меморандума о сарадњи у фебруару 2018. године.

Ружић је подсетио да је у Скупштини Србије недавно усвојен закон који уређује ову област, као и да се очекује да Национална академија почне средином 2018. године са радом, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Решићева је казала да је њихова идеја да се што пре и боље укључе у овај програм јер, према њеним речима, Србија у овој области иде ужурбаним корацима.

"Треба да едукујемо под истим условима наше службенике када је реч о европским стандардима", рекла је министарка Републике Српске.

Ружић је рекао да је данашњи састанак наставак онога што је договорено на недавно одржаној заједничкој седници влада Србије и Републике Српске у Београду.

Он је навео да два ресорна министарства могу постићи високи степен сагласности у погледу приступа решавању одређених проблема и размене искустава у досадашњем периоду, а у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама Србије и Републике Српске.

"Реформа јавне управе је један од три стуба европске политике проширења, која је, пре свега, у интересу свих наших грађана", истакао је Ружић.

Он је истакао да су досадашњи кораци подразумевали и реформу управног поступања и инспекцијског надзора јер, како наводи, Влада Републике Србије жели да привреда буде еволвирана и задовољна.

Министар Ружић се састао данас и са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем који је упознао Ружића са намером Бањалуке да се ове године кандидује за Европску престоницу културе за 2024. годину.

Радојичић каже да се очекује да ће сам процес номинације и пратеће припреме културне стратегије, значајно допринијети развоју културне сцене у највећем граду Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи