Избори у две општине са српском већином у недељу

На Косову и Метохији у недељу ће бити одржан други круг избора за председнике 19 општина. Избори ће бити одржани и у две општине са српском већином: У Клокоту и у Партешу и Пасјану.

У Клокоту ће бити одржан други круг, пошто у првом није изабран председник општине, а у Партешу и Пасјану избори за председника ће бити поновљени, након што је Панел за жалбе одлучио да прихвати примедбе једног од двојице кандидата.

Наиме, Централна изборна комисија је прогласила да је у Партешу и Пасјану у првом кругу 22. октобра победио Драган Петковић, кандидат Српске листе. Другопласирани Ненад Цветковић се жалио да је наводно било утицаја на бираче и Панел је поништио први круг гласања.

Српска листа протестовала је због те одлуке Панела за жалбе, а пре два дана је због таквог односа према резултату избора у првом кругу у Партешу, замрзла и комуникацију са косовским председником Хашимом Тачијем и његовим кабинетом, тврдећи да се директно мешају и покушавају да наметну политичку вољу српским бирачима.

Уочи другог круга избора за председника општине Клокот, Божидар Дејановић из грађанске иницијативе приступио је са свим својим присталицама Српској листи, тако да ће Срби у тој општини наступити јединствено и у једној колони.

Срби на Космету имају власт у 10 општина. У преосталих осам, председник општине изабран је у првом кругу, а редом су највише добили кандидати Српске листе.

У првом кругу локалних избора прошлог месеца, избори су завршени у половини од 38 општина. У осталих 19 председник ће се знати тек 19. новембра увече. Председници општина се тек очекују у Приштини, Ђаковици, јужном делу Косовске Митровице, Призрену и другим већим градовима.

Странке до поноћи имају могућност да представе бирачима своје програме. Од поноћи почиње предизборна тишина, која ће трајати до недеље увече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи