Ђурић: Нема штоперице, осим за формирање ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Приштина 1.674 дана "дугује" формирање Заједнице српских општина и да је то "једина штоперица која је укључена".

Ђурић је реаговао на информацију појединих медија да су приштински политичари затражили да се дијалог Београда и Приштине заврши за 18 месеци.

"Очекујем да Приштина што пре испуни своије обавезе и да њихови званичници размишљају о томе како ће да засуку рукаве и да седну да раде са Србима на КиМ, како би се ти односи унапредили и спровеле њихове обавезе према Србима ", рекао је Ђурић.

Нагласио је да је важно да Београд настави разговоре са Приштином, јер су они гарант стабилности, мира, безбедности и добре будућности за Србе и за Албанце.

Директор канцеларије за КиМ се осврнуо и на изјаву бившег југословенског политичара Азема Власија, да је независност Косова неповратна и неопозива, истакавши да има потпуно различите ставове од Власија.

"Вероватно би Власију као некадашњем члану Централног комитета данашња ситуација изгледала као научна фантастика, а сигуран сам да ће околности за 25 година бити битно другачије. Радићемо вредно на томе да за Србију ситуација буде неупоредиво боља него што је данас", рекао је Ђурић.

Он је додао да је потребно да верујемо у нашу позицију која је, како каже, утемељена на праву и на правди као и на уверењу највећег дела нашег народа.

Ђурић је данас присуствовао панел дискусији посвећеној стогодишњици потписивања Крфске декларације и настанку Југославије у оквиру конференције Београдски стратешки дијалог.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи