Јовановић: Посматрачи ОЕБС-а долазе на позив власти

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић сматра да ОЕБС не треба, нити ће надгледати београдске изборе, додавши да посматрачи те организације долазе на позив власти.

"Ви стварно мислите да у овом свету данас неко може да нас доживи као озбиљне политичаре док запомажемо и призивамо ОЕБС на локалне изборе, и то после парламентарних и председничких, после којих нисмо уложили ниједан приговор на записник. ОЕБС долази на позив власти, и то је речено и Јеремићу, и Јанковићу, Радуловићу... мораћемо сами да решавамо своје проблеме", рекао је Јовановић на конференцији у седишту странке.

Каже да га не изненађује полемика која прати политичку ситуацију у земљи, а посебно помињање ванредних парламентарних избора, које не доживљава као Вучићев маневар којим покушава да ојача градску листу, већ као последицу спољнополитичког притиска или велику претњу европској оријентацији Србије.

"Против сам ванредних парламентарних избора, не зато што се плашим са судбину ЛДП-а, него због тога што вам је јасно да ће Запад ванредне изборе протумачити као дистанцирање Србије од посла од кога бежи или није у стању да уради превише дуго", оценио је Јовановић.

Напоменуо је да нема никакав проблем са ванредним парламентарним изборима, али му, каже, не пада на памет да иде у "алиби коалиције свих репова ДС-а", од Ђиласа преко Јеремића, Борка Стефановића, Шутановца, Саше Јанковића.

ЛДП ће, каже Јовановић, ићи самостално и то због тога што "политика те странке то диктира".

На питање како процењује шансу опозиције на београдским изборима, Јовановић каже да је степен немоћи опозиције изражен у тој мери да није реално очекивати да ће људи који се не слажу са СНС-ом бити спремни да изађу и подрже дезорјентисану опозицију "згурану у једну листу".

"Са једне стране имате Борка Стефановића, а с друге Вука Јеремића, имате онда Ђиласа и Бориса Тадића и Јанковића у средини, који је рекао да ниједна странка не ваља и немате никакву заједничку политику. ЛДП иде сам и наша политика то диктира", рекао је Јовановић.

Напоменуо је да ЛДП жели да разговара о начинима којима ће се обезбедити регуларност избора.

"Спремни смо за договор са свима о политичкoj платфомi која треба да ојача европску оријантацију земље, да се постигне споразум с косовским Албанцима, да помогнемо успостављање нормалних односа у БиХ и региону, ставимо тачку на 'руску амбицију да проблеме Западу прави тако то ће нас гурати стално у неке локалне сукобе'", закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи