Двери послале опозицији заједничке захтеве пред изборе

Покрет Двери позвао је опозицију на "заједничку борбу за слободне изборе" и упутио предлог од пет заједничких захтева на адресе неколико парламентарних и ванпарламентарних опозиционих странака и покрета.

Двери су позив упутиле Демократској странци, ДСС-у, Здравој Србији, Новој странци, Покрету слободних грађана, Покрету Доста је било, Покрету за Преокрет, Народној странци, СДС-у, Левици Србије и Источној алтернативи, прецизира се у саопштењу у којем с додаје и да одговоре очекују током викенда. 

Иначе, Народна странка и Покрет слободних грађана, Вука Јеремића и Саше Јанковића, позвале су пре пар дана опозицоне странке да заједнички стану иза захтева да предстојеће београдске изборе надзире посматрачка мисија ОЕБС-а, а ДЈБ је саопштo да је начелно сагласan.

Захтеви су обавезне ТВ дебате између власти и опозиције свако вече током радне недеље на јавним медијским сервисима РТС и РТВ, оставке свих чланова РЕМ-а и избор новог састава овог државног регулаторног тела за електронске медије, укидање националне фреквенције ТВ Пинк "као партијске телевизије СНС-a због злоупотребе јавног добра у сврхе партијске пропаганде владајуће странке"...

Формирање Надзорног одбора Народне скупштине Републике Србије за праћење спровођења и заштиту правилности изборног процеса, био би четврти захтев и пети "отварање ТВ Студио Б за гостовање представника опозиције у Београду, као и обавеза свих приватизованих локалних медија од стране људи блиских СНС-у да ослободе информативни програм и за глас опозиције на локалном нивоу".

"Позивамо све опозиционо оријентисане политичке странке, групе грађана и јавне личности на договор око заједничког наступа по питању обезбеђивања фер и поштених изборних услова, а пре свега о заједничкој борби за омогућавање слободе медија без које неће бити слободних избора", наводе Двери у саопштењу.

Тај покрет је саопштио и да сматра да евентуални долазак посматрачке мисије ОЕБС-а на наступајуће изборе у Србији није кључно питање за регуларност изборног процеса, и најавио да ће опозицији предложити заједнички наступ по "много пречим и значајнијим питањима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи