Тачи и Харадинај опречно о демаркацији

Косвски председник Хашим Тачи и премијер Рамуш Харадинај поново су сукобили ставове око демаркације са Црном Гором. Тачи тражи од Скупштине Косова да гласа за демаркацију док Харадинај наставља да инсистира на томе да би демаркација требало да се коригује, преноси приштински "Зери".

Бивши известилац Европског парламента за Косово Улрике Луначек изјавила је да "ако не буде ратификације, онда до либерализације виза неће доћи", што је указало на неслагања Тачија и Харадинаја око демаркације.

Након те њене изјаве Тачи је изјавио да "ако желимо либерализацију виза, демаркација границе у складу са споразумом постигнутим у августу 2015. године би требало да се усвоји у Скупштини Косова".

Са друге стране, Харадинај је поновио да ће налази можда довести до арбитраже што може бити једна од опција.

"Ми не прејудицирамо у ком правцу ћемо ићи, још је рано. Али једну ствар сви знамо и верујем да се сви слажу да немају две трећине за постојећу верзију, јер је погрешна. Граница је заиста у Кули и Чакору, по споразуму је у Кућишту и ми сви знамо да је то погрешно", тврди Харадинај.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи