Мартиновић: Србија већ припада ЕУ иако формално није члан

Европска унија најзначајнији је економски партнер и инвеститор у Србији и наша земља природно већ припада Европској унији иако формално-правно још није њен члан, рекао је председник Посланичке групе СНС-a Александар Мартиновић у разговору са чланом Одбора за спољне послове Сената Француске Оливером Кадиком.

Александар Мартиновић је истакао и да је Србија стратешки опредељена за чланство у ЕУ и за остваривање темељних начела на којима почива ЕУ, као што су владавина права, поштовање људских права и слобода, економски развој и висок ниво социјалне заштите, саопштено је из Скупштине Србије.

"Ценимо значај инвестиција и захвални смо за свако ново радно место", навео је Мартиновић и додао да је у протекле три године отворено више од 150.000 нових радних места у Србији.

Председник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Владимир Орлић, који је присуствовао састанку, захвалио је Француској на "значајној подршци" коју даје Србији на путу европских интеграција.

Навео је да постоји јасно опредељење грађана Србије за чланство у ЕУ и да та подршка увек расте са позитивним вестима из ЕУ, као што је отварање нових преговарачких поглавља.

Кадик је истакао важност подршке Србији и свим земљама које желе да постану чланице Европске уније и указао на значај очувања европских вредности.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи