Брнабић: Имамо позитивне ствари да покажемо свету

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је регион Западног Балкана сада препознат и као регион који се политички реформише и има позитивне ствари да покаже и Европи и целом свету.

Ана Брнабић је са албанским премијером Едијем Рамом учествовала на уводном панелу Конференције о светској политици (World Policy Conference – WPC), која се одржава у Маракешу.

"Регион Југоисточне Еврпе, или како га још називају Западног Балкана, не само да се појављује као регион који има одличне економске резултате и полако се економски реформише у регион на који може да се рачуна, већ и као регион који се политички реформише и има позитивне ствари да покаже и Европи и целом свету", рекла је Брнабићева након панела.

Брнабићева је напоменула да је разговарала да колегом, премијером Албаније Едијем Рамом, како Европа и свет могу да уче о томе шта се у последње три године дешава на релацији Србија-Албанија.

"О ономе што је покренуо председник (Србије Александар) Вучић у својој улози председника владе и оно што је кренуло да се дешава као већи дијалог први пут после шест деценија. То је нешто што је данас препознато", навела је Брнабићева.

Са Рамом је, како је додала, причала и о томе какве разлике имају Србија и Албанија, како политички можемо да решимо наше разлике, и како питање Косова и Метохије, на које у потпуности различито гледамо, може да буде препрека у нашим даљим односима, али и у стабилности Западног Балкана.

Такође је подсетила на важност берлинског процеса, због економског и инфраструктурног повезивања земаља Западног Балкана у оквиру ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи