Глишић: Инцидент у згради општине у Младеновцу

Председник општине Младеновац Владан Глишић саопштио је да је лидер Двери Бошко Обрадовић изазвао инцидент у згради општине, где је требало да буде одржана редовна седница локалне скупштине.

Редовну седницу Скупштине општине Младеновац, започету у четвртак и прекидану у више наврата, обележила је атмосфера из парламента на Тргу Николе Пашића, а главни актер био је председник Двери Бошко Обрадовић, који је намеравао да присуствује седници у својству члана скупштинског одбора за рад и социјална питања.

На седници се, иначе, очекивало усвајање Локалног акционог плана о унапређењу положаја миграната, а Двери се у Младеновцу већ годинама противе наводном плану да се у касарни "Мала Врбница" направи прихватни центар за мигранте.

Према Блицу, радници локалног комуналног предузећа онемогућили су улазак Обрадовића у скупштинску салу, те је он отишао у кабинет председника Владана Глишића, а потом су њих двојица у холу наставили расправу, што је ометало рад одборника, па је седница прекинута, па настављена касније увече, да би на крају била дефинитивно одложена.

Председник општине Глишић осудио је понашање функционера Двери и њиховог лидера Бошка Обрадовића, који су, како се наводи у саопштењу, изазвали инцидент у згради општине у којем је повређена одборница групе "Бели само јако" Јована Илић.

Глишић је рекао да су Обрадовић и његове присталице у згради општине Младеновац "ударили на жену песницама и непримереним вандалским понашањем".

Глишић каже и да је Обрадовић покушао да обмане грађане Младеновца ширећи лажи о колективном центру за тражиоце азила, Српској напредној странци и Александру Вучићу.

"Најоштрије осуђујемо насиље коме свакодневно прибегавају Двери и очигледан анимозитет и бес који испољавају, пре свега, према женама. И док се СНС залаже за стриктно поштовање закона и кажњавање свих насилника који подигну руку на жену, Двери песницу и насиље виде очигледно као легитиман вид политичке борбе", навео је Глишић.

Он је додао да је први човек Двери са Срђаном Ногом и Зораном Радојичићем, како каже, "попут лопова" ушао у зграду општине на споредни улаз.

У међувремену су се огласиле и Двери, које у саопштењу наводе да је делегација Покрета хтела да присуствује седници локалне скупштине, али да им је то, како они виде синоћње догађаје – забрањено.

Двери мисле да ће бројни мигранти путем реадмисије бити враћени у Србију и да је то разлог Акционог плана.

Посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић затражио је да надлежни државни органи предузму активности да се Двери "упристоје", реагујући тако на "упад" представника тог покрета на седницу Скупштине општине Младеновац и раније, како каже, насилне иступе његових чланова.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије Ристичевић је од Министарстава правде и државне управе и локалне самоуправе затражио да проуче под којим разлозима се нека политичка странка дисциплинује, односно брише из регистра и да предузму активности у том правцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи