Гајић: Могуће је повући признање, посебно оно супротно резолуцији 1244

Професор Правног факултета Универзитета у Београду Александар Гајић каже да је могуће повући признање државности, нарочито оно које је дато супротно Резолуцији 1244 Савета безбедности, која регулише питање статуса Косова и Метохије.

Косово и Метохија је према међународном праву територија под међународном управом која се налази у саставу Републике Србије, па су стога спорна и сама признања, указао је Гајић у изјаву за Танјуг.

Признање је, како је додао, политички акт иако се њиме успостављају одговарајући односи који имају и своју правну димензију.

Он је истакао да је за Републику Србију веома значајно што је дошло до првог случаја повлачења признања од стране државе Суринам.

"Иако је реч о малој држави, свакако ће овај акт остати запажен посебно међу оним државама које су признале једнострано проглашену независност Косова", закључио је професор.

Влада Републике Суринам повукла је у уторак одлуку о признању Косова и Метохије као независне државе, која је била на снази од 8. јула 2016.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи