Николић са Чепурином пред одлазак у Москву

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић се, пред своју посету Москви, где треба да му буде уручен Орден пријатељства, састао са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином.

На Дан народног јединства, 4. новембра, руски председник Владимир Путин ће на свечаној церемонији у Кремљу уручити високу државну награду Руске Федерације - Орден пријатељства - бившем председнику Републике Србије, за велики лични допринос јачању стратешког партнерства и пријатељских веза између Руске Федерације и Републике Србије.

Амбасадор Чепурин истакао је да та посета Николића Москви, "још једном потврђује братство и пријатељство наша два народа и указује велико поштовање које руски народ има према доследном ставу господина Николића да односи два народа треба увек да се заснивају на братству и међусобном поштовању".

Указ о додели Ордена пријатељства председник Руске Федерације Владимир Путин потписао је 30. маја 2017. године.

Како се наводи у саопштењу Националног савета, Николић је, током разговора, изразио задовољство повећањем обима робне размене и наду да ће се наставити унапређење економских односа двеју држава, пре свега, кроз повећање инвестиционе сарадње, наводи се у саопштењу Националног савета.

Амбасадор Чепурин истакао је да последња руска инвестиција вредна више од 300 милиона евра, изградња постројења Нафтне индустрије Србије "Дубока прерада" у Панчеву, које ће повећати ефикасност прераде, указује на напредак српско-руских економских односа.

"Раст трговинске размене наставиће се и то је иницијатива Руске Федерације", подвукао је Чепурин.

Двојица саговорника констатовали су важност учешћа представника Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином на седници српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, која ће се одржати у децембру ове године, истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи