Путин у Кремљу 4. новембра уручује орден Николићу

Председник Русије Владимир Путин уручиће Орден пријатељства бившем председнику Србије Томиславу Николићу 4. новембра у Кремљу, најављено је у Београду.

Са Николићем, који је председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином, састао се амбасадор Русије Александар Чепурин који је истакао да је то још једна потврда братства и пријатељства два народа.

Додела и уручење ордена "указује велико поштовање које руски народ има према доследном ставу Николића да односи два народа треба увек да се заснивају на братству и међусобном поштовању", рекао је Чепурин.

У Москви, на Дан народног јединства, Путин ће Николићу уручити то високо државно одличје "за велики лични допринос јачању стратешког партнерства и пријатељских веза између Руске Федерације и Србије".

Указ о додели Ордена пријатељства, Путин је потписао је 30. маја 2017. године, саопштено је из Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином.

Николић и Чепурин су разговарали о економској сарадњи а амбасадор Русије је истакао и да ће раст трговинске размене две земље бити повећан.

"Раст трговинске размене наставиће се и то је иницијатива Руске Федерације", рекао је Чепурин док је Николић изразио задовољство повећањем обима робне размене.

Николић је изразио и наду да ће се наставити унапређење економских односа две државе, пре свега кроз повећање инвестиционе сарадње, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи