Угљанин: Уважити резултате референдума из 1991.

Бошњачко национално веће одржало је посебну седницу поводом обележавања референдума из 1991. године када је, како тврде, 98 одсто од 180.000 изашлих бирача гласало за формирање политичке и територијалне аутономије Санџака. Тадашња власт референдум је прогласила нелегитимним.

Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин позвао је Европску унију да, како је навео, "уважи вољу грађана Санџака који су на референдуму из 1991. године гласали за потпуну политичку и територијалну аутономију са правом прикључења једној од суверених република".

Угљанин је на посебној седници Бошњачког националног већа позвао Европску унију и да поштује одлуке из хашког документа и закључке Бадинтерове комисије о бившој Југославији.

Председник БНВ-а се посебно осврнуо на Сјеничку конференцију из 1917. године као и на заседање Земаљског антифашистичког већа Санџака у време Другог светског рата, на којима су донете сличне одлуке. 

Тадашња власт је резултате референдума одбацила, а против Угљанина је подигла оптужницу због противдржавног деловања са намером да отцепи Санџак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи