Јовановић: ЛДП осуђује изјаве СПЦ о женама

Изјава бачког епископа Иринеја, којом је критковао министарку Зорану Михајловић, скандалозна је и за мету има не само жене у Србији, већ и идеју слободног друштва заснованог на грађанским вредностима, изјавио је председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић.

Чедомир Јовановић је истакао да ЛДП зато осуђује иступе званичника СПЦ.

"Патријарховим илузијама да има право да нам прописује какав живот треба да водимо придружио се и епископ Иринеј, који је у име Патријаршије, јавном и вулгарном критиком министарке Зоране Михајловић, само потврдио да је понижавајући однос партијарха Иринеја", навео је Јовановић у писаној изјави.

Према његовим речима, тај понижавајући однос исказан је у његовом коментару улоге и обавезе коју имају жене у нашем друштву и то је, сматра Јовановић, званичан став Цркве, "а не тек једна у низу медијских неспретности њеног првог човека".

"Мета тог бруталног и системског обрачуна није само министарка Михајловић, већ свака наша мајка, сестра, супруга, ћерка, пријатељица или познаница која живи живот у складу са својим жељама и могућностима, слободна у сваком свом избору", навео је Јовановић.

ЛДП зато осуђује иступе званичника СПЦ и упозорава да је друштво дужно да осуди, како каже, јачање националистичких и клерикалних идеја које грађанима намећу живот, одузимајући им право да о њему одлучују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи