Ванредна провера имовине функционера

Агенција за борбу против корупције спроводи ванредну проверу података о имовини и приходима функционера, саопштила је Агенција.

Ванредна провера података из извештаја о имовини и приходима било ког функционера покреће се по службеној дужности када постоје релевантне информације и подаци који указују да постоје несагласности у пријављеном и реалном стању имовине и прихода тог функционера, наведено је у саопштењу Агенције објављеном на сајту.

Овде можете погледати комплетну листу провера преузету са сајта Агенције за борбу против корупције 

Најчешћи извор релевантних информација и података, на основу којих се покреће ванредна провера података извештаја, јесу предлози других сектора у оквиру Агенције, других државних органа, на основу представки физичких и правних лица, навода медија и сл.

Након извршених провера, уколико је утврђена нека неправилност, тражи се изјашњење функционера и потом се или завршава провера или се покреће поступак утврђивања постојања повреде Закона о Агенцији за борбу против корупције или се пак иницира поступак код других надлежних органа (тужилаштво, Прекршајни суд и др.).

Агенција за борбу против корупције врши редовну проверу података из извештаја о имовини и приходима функционера на основу Годишњег плана провере Извештаја. Годишњим планом провере за 2017. годину обухваћени су посланици Народне скупштине и чланови Владе РС, који у претходном периоду нису били предмет провера као и судије Апелационог суда у Београду и тужиоци у Апелационом јавном тужилаштву у Београду – укупно 305 функционера, истакнуто је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи