Јеремић: Отворени смо за сарадњу

Вук Јеремић, иницијатор Народне странке, најавио је за 22. октобар изборну скупштину и поручио да унутар "продемократске опозиције" нема неприхватљивих за сарадњу.

Вук Јеремић је у центру Београда обишао штанд Иницијативног одбора странке, где је грађанима дељен њен Проглас.

"Прва мисија Народне странке биће борба против актуелног система, који не ради у интересу народа, против немаштине, неправде, корупције, примитивизма, који је као коров израстао свуда по Србији", рекао је Јеремић новинарима.

Систем, рекао је, чини све да одврати људе од политике и политичког ангажовања, а без тога и без платформе неће бити могуће постићи промене.

Упитан да прокоментарише позив академика Душана Теодоровића на Твитеру, упућен продемократском делу опозиције да дођу код њега у стан, али да сујету "оставе на отирачу", Јеремић је рекао да је он сам за то спреман и да нема никакве услове за сарадњу са свима који су спремни да се "без прављења договора са режимом укључе у политичку борбу".

Додао је да жели да верује да ће лидери тог дела опозиције бити у стању да своје сујете оставе по страни, јер "није време да се тера мак на конац".

На питање да ли опозиција у збиру има више од Александра Вучића и СНС-a у Београду, каже да не зна какво је тренутно стање, али верује да ће резултат заједничке борбе допринети да то буде случај на београдским изборима.

Упитан да ли постоји неко ко је за њега неприхватљив, а припада кругу продемократске опозиције, Јеремић је кратко одговорио: "Не".

На питање да прокоментарише 100 дана владе, Јеремић је рекао да је замена теза говорити о 100 дана рада владе, јер је ова влада практично већ шест година на власти, па се може говорити само о њеном шестогодишњем учинку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи