ПСГ: Доводе људе у Београд, бојкот није решење али је могућ

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић је на конференцији за новинаре рекао да се у појединим београдским општинама у претходна четири месеца доселио велики број људи, чак и неколико хиљада верујући да је реч о "партијским послушницима".

Нисмо у ситуацији да правимо савезе, ако о резултатима на изборима не одлучују грађани него власт, рекао је Јанковић одговарајући на питање да ли тај покрет са неким преговара о заједничком наступу на предстојећим београдским изборима.

Рекао је да бојкот не сматра решењем, али га није ни искључио као могућност, уколико, каже, опозиција не успе да обезбеди фер и поштене изборе, а као главни начин у тој борби навео је јавни притисак, јер, наводи, институција нема.

Повереник за Београд Божо Прелевић тврди да се пре избора прекраја изборна воља грађана, наводећи да је на Врачару априла 2017. било уписано 63.656 бирач, а да се у наредна четири месеца тај број повећао за 5.000.

"Доводе се људи из унутрашњости који треба да гласају на београдским изборима. Дакле треба да гласају партијски послушници из унутрашњости, јер нису успели да закрченим градом и 'напрецима' убеде грађане да гласају за њих", каже Прелевић.

Када је реч о општини Звездара, Прелевић је навео да је 2. априла на тој општини било 153.679 гласача, а 29. септембра 2017. године 163.842 што је за 10.000 више.

"Ово су подаци који указују да по мом дубоком уверењу грађани немају право на ћутање. Ако еснафска удружења, новинари мисле да је ово борба за политичке функције, онда су промашили, ово је борба за слободан глас. Ако не одбранимо право на поштене изборе, изгубили смо право за демокртију", рекао је он.

На питање откуд зна да је реч о партијским послушницима, Прелевић је рекао да нема егзактних података и нагласио да ће бити занимљиво видети шта ће бити са тим људима после избора.

Јанковић је, одговарајући на питања, коментарисао и изјаву градског менаџера Горана Весића да људи долазе у Београд због бољих услова и да припрема алиби за губитак избора, рекао да неће одговарати већ ће градски менаџер "морати да одговара за све што је урадио у Београду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи