Повереник: Податке о запосленима у Скупштини обрадила овлашћена лица

Чињенице утврђене у поступку надзора ничим нису потврдиле да је у Скупштини Србије обављена незаконита обрада података о личности, оценио је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У саопштењу Повереника се констатује да су обраду података, на коју се наводи које су пренели медији евентуално могу односити, обављала овлашћења лица, тачније интерни скупштински ревизор и у складу са важећим прописима.

Тиме је окончан поступак који је Повереник покренуо поводом молбе групе запослених у Народној скупштини.

У тој молбу запослени су тражили да Повереника предузме потребне мере, односно провери наводе из текста који се појавио у медијима, а у коме се наводи "да је неовлашћена особа током августа 2017. године ушла у канцеларију за људске ресурсе и узела фотокопије досијеа већине запослених".

Након увида у потребну документацију и усмених изјава надлежних службених лица у Скупштини, дошло се до закључка да прописи нису прекршени, а Повереник је због великог интересовања медија записник о спроведеном поступку надзора истакао и на својој веб презентацији.

Поводом обраћања неких новинара и медија који су од Повереника тражили ставове и о другим питањима у вези са поремећеним односима у Скупштини, а који су кулминирали отвореним сукобом руководећих људи у Скупштини у току директног преноса РТС-а, Повереник је навео да се ту ради о питањима која су у надлежности других органа или саме Народне скупштине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи