Михајловићева и Ружић o полемици са ПС-ом

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је изненађена саопштењем Покрета социјалиста у вези са њеном изјавом да медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса јавности и да надлежни органи, ако је потребно поново испитају "случај Вулин". Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић нагласио је да Влада функционише као тим и да није полигон за било какве партијске несугласице.

Зорана Михајловић, која је функционерка СНС-а, каже да "ако неко није добро чуо", она није рекла ни мање, ни више од онога што је рекао председник Србије и председник СНС Александар Вучић.

"Можда чак и мање. Мислим да смо сви чланови владе и да је некако потпуно природно да се гледа и да све буде транспарентно. Колико дуго се гледала и истраживала рецимо имовина Александра Вучића? Колико су медији истраживали моју имовину? Мислим да је све то потпуно нормално. Ја сам одреаговала зато што мислим на сигурноност и стабилност владе", рекла је Михајловићева.

Додала је да нема потребе да полемише са посланицом Покрета социјалиста.

"Ако се неко не слаже са мишљењем председника Србије, онда нека то каже. Да се Покрет социјалиста сада не наљути али мислим да исхитреним саопштењима заиста чине штету свом председнику (Александру Вулину)", рекла је Михајловићева.

Истакла је да ће увек заштити странку којој припада и коју воли.

На медијске објаве да је влада пред распадом те да има проблем, Михајловићева је одговара да то није тачно и да влада ради.

"Јуче смо имали седницу Владе, доносимо одлуке, одлично радимо заједно. Да ли се неко слаже са неком изјавом или не, или ако у неким ситуацијама имамо различита мишљења, то не сме и није никада до сада утицало на доношење одлука. Колико пута смо имали расправе Дачић и ја, и да ли је то значило да нећемо заједнички донети одлуку која се тиче владе", упитала је Михајловићева.

На питање да ли сматра да Вулину није место у влади Михајловићева је одговорила:

"Не, ја то никада нећу рећи. Заиста не бих да полемишем ни са ким, ни са представницима Покрета социјалиста као мањинске странке на нашој листи. Мислим да морамо да радимо заједно", рекла је Михајловићева.

Ружић: Влада није полигон за партијске свађе

Влада Србије функционише као тим, није полигон за било какве партијске несугласице, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић коментаришући изјаве које су на рачун потпедседнице Владе Зоране Михајловић стигле из Покрета социјалиста Александра Вулина.

Ружић је додао да сви појединачно у Влади раде послове за које су одговорни, па и министар Вулин и потпредседница Михајловић.

"Најважније је да ли послове за које смо задужени обављамо у интересу грађана, а мислим да то раде и Зорана и Александар, као и сви ми заједно на челу са Аном Брнабић. Не видим разлога да се подиже тензија око тога", рекао је Ружић.

Упитан да прокоментарише "салве увреда" на рачун Зоране Михајловић, Ружић је одговорио да не сагледава то кроз призму партијских сукоба.

"Не желим да то политизујем, мене интересује да ли Влада постиже резултате због којих је оформљена. Уверен сам да ти сензационализми изазивају пажњу јавности, али ако могу да будем добронамеран било би логично да се на тај начин не комуницира у јавности", нагласио је Ружић.

Додао је да није на њему да било кога упућује у то како да се понаша кад обавља јавну функцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи