Михајловић: Пацолијева изјава за унутрашњу политичку употребу

Директор "Радио Београда" Миливој Михајловић каже за РТС да је тврдња Беџета Пацолија да Приштина има већину за пријем у Унеско изјава за унутрашњу политичку употребу, јер се приближавају локални избори, и оцењује да околности не иду на руку косовским Албанцима.

Миливој Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да заменик косовског премијера и министар спољних послова Беџет Пацоли није аматер, већ један од кључних људи када се радило о плаћању и лобирању за признавање такозване независности Косова.

Међутим, сматра да је Пацолијева изјава за унутрашњу политичку употребу, јер се приближавају локални избори, и оцењује да околности не иду на руку косовским Албанцима.

Подсећа да је, када се прошли пут гласало о пријему Косова у Унеско, борба трајала до последњег минута пред почетак седнице, али да сада многе земље то гледају другачије него раније.

Михајловић истиче да многе моћне земље схватају да би био погрешан потез да се косовским властима дају на чување хришћанске средњовековне баштине, јер знају шта се дешавало 1999. и 2004. године.

Косово је и на Интерполовим картама "црвена тачка", где се налази дистрибуциони центар хероина који иде из Авганистана ка Западу, каже Михајловић.

Напомиње да све безбедносне службе на свету знају да се Косово налази на путу хероина и да већина политичких актера у Приштини руководи подземљем.

Приштини за пријем треба двотрећинска већина, наводи Михајловић и оцењује да то неће бити лако обезбедити.

Говорећи о могућности да коначно буде формирана Заједница српских општина, Михајловић каже да Срби сада имају много више политичке снаге и могу да изгурају ЗСО.

Међутим, оцењује да ће бити и већих отпора, као што је "обрушавање" у медијима на Ненада Рикала, министра пољопривреде у косовској влади, коју опозиција назива Рикалова а не Харадинајева.

Указује и да председник владе Албаније Еди Рама нуди Приштини укидање полицијске контроле на граници.

Када је у питању дијалог у Бриселу, сматра да ће се он одвијати на нивоу председника и да ће Хашим Тачи, чије су политичке позиције угрожене, бити повољнији преговарач него раније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи