Павићевић: Посета Ђурића и Шарчевића најављена још 29. августа

Официр за везу у Приштини Дејан Павићевић је изјавио да је најава за посету Косову и Метохији директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Марка Ђурића и министра просвете Младена Шарчевића послата чак шест дана пре посете односно 29. августа.

Вршилац дужности косовског министра спољних послова Емануел Демај изјавио је да су Ђурић и Шарчевић јуче заустављени на административном прелазу Јариње, јер није поднет званичан захтев за њихову посету Косову, као и да је Ђурићу понуђена и полицијска пратња, али, каже, "он није имао стрпљења да је сачека", преноси приштинска Коха.

"Прво бих волео да господин Демај почне да чита своје мејлове и да отвори некад инбокс. Најава - нотификација посете је послата шест дана пре посете, у уторак, 29. августа, иако се по Бриселском споразуму за министре шаље 48 сати раније, док Ђурић не подлеже том режиму", казао је Павићевић Танјугу.

Објаснио је да том, иначе, нису захтеви за одобравање посете него само нотификације посета.

"Цело јучерашње јутро смо ја и мој колега, заменик Предраг Николић, били на вези са господином Шаћиријем, замеником официра за везу у Београду, разговарајући о овоме", навео је Павићевић.

Додаје да су више пута били обавештавани - ево саччекајте пет минута, 10 минута, јавићу вам и поред тог мејла који је послат пре шест дана пре посете.

Шарчевићу и Ђурићу у понедељак на административном прелазу Јариње није дозвољен пролаз на путу ка Косовској Митровици, где је требало да у Студентском центру у Косовској Митровици отворе Завод за здравствену заштиту студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи