Симић: Српска листа отворена уз услове

Крећемо се ка деблокирању институција, што је добро за грађане, рекао је шеф за сарадњу с медијима и посланик Српске листе у косовској скупштини Игор Симић коментаришући потписивање споразума Алијансе за ново Косово Беџета Пацолија са странкама такозване "ратне коалиције" (ПАН).

Симић је у изјави Танјугу рекао да је Српска листа и даље отворена за разговоре и поновио да ће пре било каквих договора консултовати Владу Србије и председника Александра Вучића.

"Наши ставови су познати. Отворени смо за разговоре са свима, а они који желе да преговарају са Српском листом морају да покажу поштовање према српском народу и да заједно са нама раде на унапређењу положаја свих Срба на КИМ. Нама не требају функције због функција већ као инструмент за побољшање положаја Срба", рекао је Симић.

На питање колико Спска листа после потписивања споразума има простора да буде део владе, Симић подсећа да та партија има десет посланика, и то је, каже, чињеница коју морају поштовати сви који желе да преговарају.

"То је завидан број, подсетићу вас да смо ми четврта странка по снази. С друге стране 90 одсто српског живља је дало глас Српској листи на парламентарним изборима", подсећа Симић.

Алијанса за ново Косово Беџета Пацолија потписала је коалициони споразум са странкама такозване "ратне" коалиције (ПАН), отварајући тако пут ка формирању нове косовске владе, јављају приштински медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи