Црнадак: Долазак у БиХ је велики гест Вучића

Предстојећа посета председника Србије Сарајеву Александра Вучића од огромног је значаја за однос две земље, регион, али и бошњачко-српски дијалог, рекао је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак и истакао да је то "велики гест Вучића" након, како је рекао, онога што је преживео у Сребреници 2015.

"Реч је о посети од огромног значаја и за БиХ и за Србију, односно за однос две земље, регион, али и бошњачко-српски дијалог. Мислим да је он као један од стубова промоције једног истинског разумевања и истинског приближавања народа и земаља у региону веома важан гост. Ово је једна од најважнијих посета у последње време", рекао је Црнадак за портал Кликс.

Црнадак је рекао да очекује добре поруке и да посета значи нову етапу у односима БиХ и Србије.

Према његовим речима, теме разговора договарају председнички кабинети, али кључно је упућивање заједничких и искрених порука мира, стабилности и приближавања.

"Поред тога имамо у центру пажње читав низ инфраструктурних пројеката о којима се прича, затим развој економских односа, отварање коначног питања завршетка граница. Ту смо врло близу и требало би посао око граница завршити", рекао је Црнадак.

Упитан да прокоментарише ниво безбедности, приликом посете председника Србије, Црнадак је одговорио да очекује да све прође у најбољем реду.

"Велики је гест Вучића што долази након онога што је преживео у Сребреници, а овде још нема одговора на то ко је крив. Имао сам састанак са амбасадором Србије и он ми је рекао да припреме иду добро. Мислим да ће све бити добро и да ћемо показати како смо у стању да ову посету организујемо без икаквих инцидената", рекао је Црнадак.

Како је објаснио, не може да говори о свим стварима које се односе на безбедност посете, али каже да је задовољан информацијама које је добио о досадашњим активностима предузетим на обезбеђивању догађаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи