Маркотић у опроштајној посети код Брнабићеве и Дачића

Премијерка Србије Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић примили су у опроштајну посету хрватског амбасадора Гордана Маркотића.

Маркотић је на састанку са Аном Брнабић оценио да односи две државе иду узлазном путањом, а да ће њиховом унапређењу допринети и предстојеће посете председника Србије Александра Вучића Загребу и посета хрватског министра спољних и европских послова Србији.

Брнабићева је истакла је да је Србија урадила много за права националних мањина у Србији, али да је неопходно да обе државе наставе интензиван рад и сарадњу како би права мањина у обе државе била остварена на најбољи могући начин.

Брнабићева и Маркотић сложили су се да је економска сарадња држава на високом нивоу.

Закључено је да треба више урадити на координацији како би државе заједнички наступале на трећим тржиштима.

Размотрена је и могућност одржавања форума који би окупио привреднике из обе земље, као најбољег вида економске сарадње, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Маркотића је данас примио и шеф дипломатије Ивица Дачић који је истакао да је сарадња са амбасадором Маркотићем била добра, упркос питањима која оптерећују односе две земље.

На састанку је разговарано о потреби интензивирања политичког дијалога између две земље на највишем и високом нивоу у предстојећем периоду, као и о отклањању застоја у раду појединих међувалдиних мешовитих комисија за отворених питања.

Министар Дачић пожелео је успех амбасадору Маркотићу у његовој даљој дипломатској каријери и у личном животу, саопштено је из МСП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи