Ђорђевић са амбасадорима Чешке и Египта о билатералним односима

Министар за рад Зоран Ђорђевић и амбасадорка Чешке Ивана Хлавсова разговарали су о могућностима за интензивирање сарадње и унапређење односа у областима заштите ратних меморијала, социјалне политике, запошљавања, социјалног предузетништва, као и у домену социјалног осигурања. Амбасадора Египта Езелдина Фахми Махмуд Фахмија, министар Ђорђевић упознао је о оствареној билатералној сарадњи две државе у области рада и социјалних питања.

Они су у разговору оценили да су односи Србије и Чешке добри, као и да Чешка подржава Србију на њеном путу ка Европској Унији.

Амбасадорка Хлавсова је рекла да ће Амбасада Чешке пружати подршку у свим областима које су од важности за унапређење сарадње две земље, као што је чинила и до сада, а Ђорђевић је захвалио Влади Чешке на помоћи током мигрантске кризе и посебно на подршци за реализацију пројеката збрињавања избеглица и миграната. 

Како се наводи у саопштењу Министарства за рад, Ђорђевић је навео да ће и у будућности на новој функцији тежити да се успоставе односи и учврсте везе дефинисањем нових облика сарадње у областима које су у надлежности овог министарства.

Зоран Ђорђевић је амбасадора Египта Езелдина Фахми Махмуд Фахмија упознао о оствареној билатералној сарадњи две државе у области рада и социјалних питања.

Министар је исказао заинтересованост да се у наредном периоду размотре модалитети за њено унапређење, пре свега у области очувања ратних меморијала и места страдања, саопштило је Министарство.

Амбасадор Фахми истакао је да је отворен за сваку иницијативу и предлог сарадње из области у надлежности Министарства, а у циљу решавања питања од обостраног интереса и унапређења укупне билатералне сарадње Србије и Египта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи