Дачић: Критичари мог предлога би да предају цело Косово

Министар спољних послова и лидер СПС-а Ивица Дачић узвратио је онима који критикују његов предлог о разграничењу, као начин решавања питања Косова и Метохије, тврдњом да они заправо желе да предају Албанцима цело Косово.

"Јасно сам изнео свој предлог да се изврши разграничење на оно шта је српско, а шта албанско, јер је то у интересу и Срба и Албанаца, и то је једино могуће трајно решење, а хистерични напади на мене због тог предлога показују о каквим се лицемерима ради", истакао је Дачић у изјави за Танјуг.

Дачић оцењује да његови критичари, који му, како каже, замерају да тим предлогом наводно нешто издаје или провоцира сукобе, у ствари хоће да предају цело Косово, јер тако они "виде унутрашњи дијалог".

"Србија никад неће прихватити једнострано проглашену независност, она хоће дијалог о трајном решењу. Зато су јадни ови покушаји да убију једино могуће трајно решење које је у интересу и Срба и Албанаца, а које прихватају и Срби и Албанци", истиче Дачић.

"Ако Холандија и Белгија могу да размењују територију, ако то могу Индија и Бангладеш, али и многи други, зашто то не би смели Срби и Албанци, ако је то решење које гарантује мир у овом веку", пита Дачић у изјави за Танјуг.

"Цео свет се, нажалост, бавио Србима и Албанцима, имам право, ваљда, и ја", примећује Дачић.

Он подсећа да је компромис "само онај договор у коме свако добија помало од нечега што не жели".

"Осим ако моји критичари не мисле да Срби треба све да изгубе", наводи Дачић и указује да се то онда не зове договор.

"Јадно је то што неки мисле да бити модеран, либералан или проевропски значи обавезно бити антисрпски", закључује министар.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи