Стефановић и Фратини о евроинтеграцијама Србије и мигрантској кризи

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са председником Италијанског друштва за међународну организацију Франком Фратинијем о мигрантској кризи и процесу приступних преговора Србије Европској унији, са акцентом на поглавље 24.

Стефановић и Фратини су током разговора у Београду оценили да напредак у испуњавању активности у оквиру поглавља 24 представља оквир за реализацију свих реформских процеса када је реч о процесу приступања Србије ЕУ, саопштио је МУП.

У оквиру анализе другог Извештаја о спровођењу Акционог плана за поглавље 24, саговорници су се сагласили да степен испуњености активности предвиђених тим планом показује да је МУП "посвећен свом европском путу и да ће наставити са радом на реализацији свих активности".

Током разговора о новим политикама ЕУ у области миграција и степену сарадње Србије са државама чланицама у региону, Стефановић и Фратини су изразили очекивање да ће Београд, током бугарског председавања Унијом, бити у могућности да са државама чланицама и Европском комисијом разговара о модалитетима укључивања Србије као државе кандидата у различите политике ЕУ.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи