Наставак сарадње кинеске покрајине Хајнан и Војводине

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, заједно са потпредседником Иваном Ђоковићем, примио је делегацију кинеске покрајине Хајнан предвођену Ли Сјеншенгом – потпредседником Сталног комитета Покрајинског народног конгреса у Хајнану.

Друга по реду посета делегације из кинеске провинције Хајнан Покрајинској влади резултирала је разговорима о оснаживању сарадње у области туризма, бројних директних размена инвестиција у области пољопривреде, образовања и других привредних грана.

Мировић је истакао да је у протеклих годину дана урађено много поготово када је у питању сарадња, првенствено Србије и Кине, а онда и самих покрајина као фокуса покрајинских власти, наводећи међу пројектима успостављање директне авио-линије Београд–Пекинг, затим деловање Конфучијевог института у оквиру Филозофског факултета у Новом Саду.

Додао је да се односи две покрајине успешно одвијају и на скупштинском нивоу, као и да је од велике важности што постоје бројне области у којима се могу дефинисати конкретни пројекти.

"Осим пољопривреде, долазак директних инвеститора, попут компаније 'Хајнан ерлајнс', имплицирају долазак директних инвеститора и размене информација које ће довести до конкретних уговора", закључио је Мировић додајући да сарадња на релацији двеју покрајина представља заједничку обавезу.

Ли је, упознајући делегацију Покрајинске владе са ресурсима ове острвске кинеске покрајине, изразио захвалност на гостопримству и изнео бројне могућности у погледу даље сарадње у области туризма, информационих технологија и области модерне пољопривреде имајући у виду плодно земљиште Војводине.

У октобру прошле године потписан је документ Писмо о намерама, чиме је отпочета сарадња две покрајине и још једном потврђен побратимски однос између Народне Републике Кине и Републике Србије, а данашњим сусретом интензивирана је сарадња Војводине и Хајнана.

Ли Сјеншенг је позвао делегацију Покрајинске владе у посету провинцији Хајнан у новембру, када би могло бити реализовано потписивање новог званичног документа сарадње између две покрајине.

Састанку су присуствовали и Јуе Ђин – заменик генералног секретара Сталног комитета Покрајинског народног конгреса, Чен Ђанђао – заменица генералног директора Канцеларије за стране послове у иностранству прекоморске кинеске покрајине Хајнан са сарадницима, као и саветница председника Покрајинске владе за међународну сарадњу Сенка Бенгин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи