Дачић и Стефановић о супротстављању настојањима Косова да уђе у Интерпол

Потпредседници Владе Србије и министри спољних и унутрашњих послова, Ивица Дачић и Небојша Стефановић, разговарали су о сарадњи два министарства, посебно о наставку координираних напора на плану супротстављања настојањима тзв. "Косова" да постане члан Интерпола.

Договорено је да се у наредном периоду координација два министарства по овим питањима додатно интензивира, саопштено је из МСП-а.

Двојица министара су сагледали да су досадашње активности, као и могућности даљег деловања по овом питању од посебне важности у контексту заштите суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Министри Дачић и Стефановић су размотрили и могућност супротстављања унилатералним покушајима тзв. "„Косова" да оствари чланство у међународним организацијама, којима се крше Повеља Уједињених нација и резолуција Савета безбедности 1244 (1999).

Дачић и Стефановић су разговарали у МСП-у, а како је саопштено, тема њиховог разговора била је о конкретним модалитетима сарадње на оперативно-техничком нивоу, као и о плановима за постизање споразума о укидању виза са појединим државама.

Сагворници су оценили да је досадашња сарадња два министарства била веома успешна, као и да постоји простор за њено даље унапређење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи