Пашалића сачекала питања о Савамали, промени кабинета

Заштитник грађана Зоран Пашалић, након што је положио заклетву у парламенту, одмах је одговарао на питања новинара у вези са Савамалом, да ли ће променити кабинет и шта је његов план рада.

Пашалић је рекао да ће гледати да делује у оквиру флоскуле коју је изрекао Алексис де Токвил, да је "Устав ледена вода која хлади политичку моћ".

У вези са критикама опозиције да је студирао више година, Пашалић каже да су те године везане за његов рад.

Није желео да коментарише свог претходника Сашу Јанковића, јер је, каже, Јанковић сада политичар, а он Заштитник који не сме да даје политичке изјаве.

"Оно што је основно то је да континуитет мора да постоји, као и у свакој функцији која се обавља, преузимате предмете који су у раду, прво што ми је посао је да погледам и видим да ли су ти предмети у складу са оним што закон предвиђа, да ли су завршени у роковима, ако су завршени први ћу се радовати, ако не, пожурићемо да решимо", рекао је Пашалић.

Одговарајући на питање новинара у вези са Савамалом, Пашалић је рекао да му треба мало времена да погледа предмет, али је истакао да ће радити као и до сада.

"Никада се ниједан предмет није издвајао у институцијама у којима сам радио. Сваки има своју тежину. За некога ко је уложио жалбу или је нешто написао Заштитнику његов предмет је важнији него било који други. Сви ће се предмети гледати са подједнаком тежином", рекао је Пашалић.

На питање да ли ће променити чланове кабинета, што је раније данас затражио посланик СНС-а Владимир Ђукановић, Пашалић је одоговрио:

"Молим вас за неколико дана, сутра крећем на свој нови посао, морам да упознам људе, да сагледам њихове могућности, сигуран сам да на тај број предмета које они сваке године решавају и број запослених, није лако изаћи на крај. Све што буде било убудуће, обратићу се јавности и јавност ће то моћи врло помно да прати", рекао је Пашалић.

Поручио је свим грађанима да ће његова врата бити отворена за њих и да ће им помоћи у складу са његовим овлашћењима и законом.

"Оно што желим да кажем за крај је да је познати конституционалиста Алексис де Токвил рекао да је устав ледена вода која хлади политичку моћ и гледаћу да у складу са тим делујем", поручио је Пашалић.

Каже и да Заштитник грађана није персонална функција већ је реч о институцији.

Нови Заштитник је захвалио посланицима, који су му поклонили поверење, као и онима који нису гласали за његов избор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару