Лавров: Русија се неће мешати у унутрашња питања Србије

Један од фокуса сарадње Србије и Руске Федерације требало би да буде у привреди, истакао је премијер Александар Вучић у разговору са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим. Руски министар је нагласио да се Русија неће мешати у унутрашња питања Србије.

Министар Лавров је премијеру Вучићу пренео поздраве председника Руске Федерације Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева, који посебно цене личне напоре српског премијера за сарадњу са Русијом и позитивне тенденције у економским везама са циљем даљег привредног раста и развоја двеју земаља, саопштено је из Владе Србије.

"Русија се неће мешати у унутрашња питања Србије. Увек смо спремни да успоставимо баланс у нашим интересима", истакао је Лавров.

Српски премијер и руски министар су разговарали о сарадњи двеју земаља, о даљем развоју њихових односа на темељу стратешког партнерства и о интересу Србије и Русије за продубљивање сарадње у свим правцима.

Премијер Вучић је истакао да би један од фокуса сарадње Србије и Руске Федерације требало да буде привредна сарадња, имајући у виду погодности које пружа Споразум о слободној трговини.

Он је нагласио да је Србија спремна за унапређење сарадње у области енергетике, пољопривреде и телекомуникација и додао да су руске инвестиције у свим наведеним областима добродошле.

Премијер Вучић је обавестио министра Лаврова о економском напретку Србије и изразио интересовање Србије за проширење капацитета за складиштење гаса у Банатском двору, и за извоз "Фијатових" возила на руско, али и на тржиште Евроазијске економске уније.

Председник српске Владе је захвалио на донацији Руске Федерације за унутрашње осликавање Храма Светог Саве у Београду и израде мозаика на куполи Храма.

Вучић и Лавров су разговарали и о развоју сарадње у области одбране, што ће бити тема наредног сусрета премијера Вучића са руским министром одбране Сергејем Шојгуом у Москви.

Тема састанка је била и наредна посета председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи