Посланици у понедељак о кандидатима за судије Уставног суда

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сазвала је за понедељак седницу на којој ће се разматрати предлози кандидата за судије Уставног суда, више других одлука из области правосуђа као и законских предлога.

На дневном реду седнице је Предлог кандидата за судије Уставног суда Републике Србије, који је поднео председник Републике, као и Предлог за утврђивање Листе кандидата за судије Уставног суда које именује председник Републике, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, саопштено је из парламента.

Посланици ће разматрати и Предлог одлуке о избору члана Високог савета судства из реда судија апелационих судова, као и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства.

На дневном реду биће и више других одлука из области правосуђа.

То су Предлог одлуке о престанку функције председника Привредног суда у Београду, Предлог одлуке о престанку функције председника Основног суда у Крушевцу, Предлог одлуке о престанку функције председника Прекршајног суда у Лозници, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Народни посланици разматраће и више законских предлога међу којима су измене закона о пољопривреди и руралном развоју, о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, Закона о водама.

Такође и предлози закона о управљању аеродромима, закона о становању и одржавању зграда, о транспорту опасне робе, закона о изменама и допунама Закона о комуналним делатностима, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, које је поднела Влада Србије.

На дневном реду је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Уједињених нација о Централној канцеларији Пројекта Транс-европске железнице, Предлог закона о потврђивању Мултилатералног споразума о комерцијалним правима у ванредном ваздушном авио-превозу у Европи, као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша, које је поднела Влада Србије.

Такође, посланици ће разматрати Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, које је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић.

На дневном реду је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, саопштено је из парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи