Михајловић: Нисмо разговарали о парламентарним изборима

Потпредседница владе Зорана Михајловић је изјавила да се до сада није разговарало о расписивању ванредних парламентарних избора у следећој години. У буџету за 2017. биће више новца за капиталне пројекте, рекла је Михајловићева.

Зорана Михајловић је, одговрајући на питања новинара у парламенту, рекла да се влада у претходном периоду бавила израдом буџета за 2017. годину.

"Ниједног тренутка до сада нисмо о томе разговарали, све време смо, заиста, радили на изради буџета", рекла је кратко Михајловић.

Потпредседница владе најавила је да ће у буџету за 2017. бити више новца за капиталне пројекте, али да министарства морају боље да контролишу њихову реализацију.

Михајловић је новинарима у скупштини рекла да је "њено" министарство реализовало 98 одсто средстава одобрених за пројекте саобраћајне инфраструктуре.
Фискална стратегија и капитални расходи на нивоу државе показују, међутим, рекла је

Михајловић, да степен реализације "није био баш добар код других министарстава".

"Мислим да остала министарства морају боље да контролишу и управљају пројектима. Има пуно капиталних пројеката, а ми смо све потрошили", навела је Михајловић.

Она је рекла да ће у њеном ресору главни пројекти бити почетак изградње деонице Коридора 11 Сурчин - Обреновац и завршетак, такође, кинеских деоница Обреновац - Уб и Лајковац - Љиг, али и завршетак изградње Коридора 10 и наставак изградње обилазнице око Београда.

Михајловић је поновила да ће грађани моћи следеће године да иду аутопутем од Обреновца до Прељине.

Додала је да ће један од приоритета тог министарства бити реформисање желеница.
Михајловић је говорећи о буџету за наредну годину рекла да ће по први пут средстава и кредити да се нађу у ресорима који су одговорни за реалзиацију пројеката. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи