Николић за РТС: Оставили смо по страни своје највеће богатство

Потребно је интензивирати већ добру сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима, поручује председник Николић из Абу Дабија. Каже да се не бави председничким изборима, јер је пред њим још пет месеци мандата.

У престоници Уједињених Арапских Емирата, Абу Дабију, завршена је свечаност поводом обележавања 45 година од уједињења седам арапских емирата. Прослави је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, који се данас састао и са шеиком Мухамедом бин Заједом.

"Церемонија је приказ како се из песка, ни из чега, стиже до свега што видимо вечерас око себе – у великој мери захваљујући нафти, која је једно време била главни производ. Данас Абу Даби, али и други емирати, само 35 до 38 одсто буџета пуне приходима од нафте. Схватили су да се не живи за данас него за будућност", рекао је Николић у интервјуу за РТС.

Истиче да Србија треба да обрађује своју земљу. "Ја више од многих обилазим Србију и живим у крају који је готово опустео, видим да смо оставили по страни своје највеће богатство", рекао је Николић.

Говорећи о састанку са шеиком Мухамедом бин Заједом, председник Србије је рекао да су говорили о старој и доброј сарадњи и о томе како убрзати сарадњу у војној индустрији. Било је речи и о потенцијалним инвестицијама из Емирата.

"Разговарали смо о томе какве инвестиције можемо да очекујемо, уз моју захвалност за све што су до сада учинили, о подршци буџету по невероватно добрим условима. Чућемо се следеће недеље", истакао је Николић истакавши да треба интензивирати сарадњу.

Коментаришући наводе београдских медија о одржавању избора у првој недељи априла, Николић је рекао да о председничким изборима нема спекулација.

"Избори по закону треба до краја априла да се заврше, значи да се распишу крајем фебруара или почетком марта", рекао је Николић.

Наводи да председника не треба питати да ли ће се кандидовати.

"Преда мном је још пет месеци мандата, ако бих почео да радим оно што раде они који немају шта да раде, посветио бих сву пажњу и енергију кандидатури и кампањи, а то није фер према бирачима и председничкој функцији и мислим да бих је запоставио. Радићу као председник Републике до последњег дана, а онда ће избори одлучити", закључио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи