Дачић: Заузео сам се за враћање деце Славици Бурмазовић

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је од власти Турске затражено предузимање конкретних корака и да очекује да ће те власти поштовати пресуду сопственог суда о враћању деце Славици Бурмазовић.

Ивица Дачић је на конференцији за медије рекао да је лично предузео све да би Турска испоштовала одлуке суда.

"Ми треба да предуземо оно што може држава Србија да уради. То је евентуално да се подигну те потернице, али то није у нашој надлежности", рекао је Дачић на конференцији за новинаре.

Како каже, нема сумње да ће ту бити још проблема, али се, додао је, надамо да ће државни органи Турске спровести одлуку коју је њихов суд донео, а којом је наложио да деца буду враћена мајци.

"Не можемо сада да пошаљемо командосе одавде да некога доведу, али је у сваком случају тај проблем истакнут на највишем могућем нивоу у Турској", рекао је Дачић.

Наводећи да је у честом контакту са Славицом Бурмазовић, Дачић каже да је лично предузео све што је могао, да се обратио премијеру Турске и турском министру спољних послова.

"Пошто ме Славица позвала и јуче ми рекла да је њен бивши супруг разговарао преко Фејсбука са новинаром Информера и да је он рекао шта је рекао, поново смо позвали Турску и турског амбасадора у Србији и нашег амбасадора у Турској и тражили да се сада предузму конкретне мере", каже Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи