Гојковић: Не размишљам о оставци

Председница Скупштине Србије Mаја Гојковић рекла је за РТС, поводом инцидената који су се дешавали у парламенту, да има утисак да иза тога стоји нешто много веће и да то уопште нису били инциденти, спонтано понашање, "него добро промишљено понашање како направити хаос у држави, како обесмислити рад и постојање парламента".

Mаја Гојковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да не размишља о оставци већ о томе шта парламентаризам представља за групу опозиционих посланика који су одлучили да користе реч деструкције уместо политичких аргумената.

Полемике су добродошле, напомиње председница Скупштине, али оцењује да то нису биле полемике, већ "вређање и пљување на ивици туче".

Подсећа да је користила пословник и изговорила више опомена, јер није могла на други начин да успостави ред.

"Очигледно је да 'Доста је било', поједини посланици Демократске странке не схватају снагу пристојности", каже Гојковићева.

Гојковићева каже да је разговарала са премијером Александром Вучићем и да је он схватио разлоге због којих је прекинула седницу парламента и зашто је апеловала "на посланике опозиције и све остале посланике, дела и већине, који су само седели и немо посматрали и нису се супротставили таквом понашању, да размисле шта желе од овог парламента".

"Оно што ме је поразило је ћутање оних од којих сам очекивала да ће стати, ако не у заштиту владајуће већине, онда у моју заштиту", каже Гојковићева.

Поручила им је да, ако сматрају да она није председник парламента који може да успостави ред, она то признаје и могу да се замене.

"Расим Љајић, или неко из СПО-а, или неко из Нове Србије, сви они који су тог дана ћутали, нека дођу на моје место, а ја ћу са задовољством, као политичар са искуством, бити део Владе Републике Србије, и то ми неће уопште тешко пасти", поручила је Гојковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи