"Србија изградила добре међународне контакте"

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са председником италијанског института за међународне организације Франком Фратинијем са којим је разговарала о европским интеграцијама, реформској политици и односима у региону.

Саговорници су оценили да је Србија стабилна земља са јасним опредељењем за чланство у ЕУ, упркос изазовима са којима се на том путу суочава.

Констатовали су да је важан крајњи циљ, уређена држава са снажном економијом, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Јоксимовићева је нагласила пуну посвећеност Владе импелементацији договорених критеријума.

Истакла је да, упркос свим изазовима са којима се и Србија и Европска унија суочавају, треба задржати постојећу динамику процеса приступања и отварања нових поглавља до краја године.

Сагласили су се да је Влада много урадила на јачању позиција Србије у међународним односима и да је постала важан и кредибилан партнер многим државама.

Оценили су да спровођење реформске политике упркос свим тешкоћама, показује одговорност према држави и њеним грађанима.

Министарка је поновила да се влада не бави само оним што се данас дешава, већ озбиљним стратешким планом, гради позиције Србији и у годинама које долазе.

Нагласила је да ће у фокусу владине политике и убудуће бити економска политика, регионални и локални развој. Јачање економских односа, биће и основ на којима ће Влада градити односе у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи