Ђурић: Нема више изговора за одлагање ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са политичком директорком Министарства спољних послова Краљевине Шведске Аном-Карин Енестрем, са којом је разговарао о стању дијалога Београда и Приштине и рекао да нема више изговора за одлагање ЗСО.

Марко Ђурић и Ана-Карин Енестрем сагласили су се да је постизањем договора о телекомуникацијама учињен значајан помак у нормализацији односа, и да би дијалог и спровођење свих потписаних споразума требало наставити једнаком конструктивношћу.

"Приштина је постизањем договора о телекомуникацијама остала без изговора за блокирање и даље одлагање формирања Заједнице српских општина", истакао је Ђурић и додао да би наредни корак у реализацији Бриселског споразума морао бити доношење декрета о успостављању ЗСО.

Заједница српских општина, како је нагласио Ђурић, мора бити формирана у складу са договорима усаглашеним у Бриселу, јер би све друго значило избегавање преузетих обавеза и обесмишљавање процеса дијалога уз посредовање Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи