Брисел, наставак разговора на експертском нивоу

У оквиру дијалога Београда и Приштине, који су настављени данас у Бриселу на експертском нивоу, предвиђено је да се разговара о примени постигнутих договора о слободи кретања и интегрисаном управљању административним прелазима. Такође, портпаролка ЕК Маја Коцијанчич изјавила је да делегације разговарају о детаљима примене договора о телекомуникацијиама.

"Ми поздрављамо договор постигнут у недељу. Обе стране у Бриселу разговарају о детаљима у циљу примене договора", изјавила је Коцијанчич за Танјуг одговарајући на питање да ли Приштина покушава, како неки српски медији наводе, да "изнуди суштинску промену споразума о телекомуникацијам постигнутог у недељу".

На исто питање званичници ЕУ кажу да не могу да коментришу писање медија у Србији.

Истовремено, Танјуг у дипломатским изворима у Бриселу није могао да дође до потврде да је дошло до суштинских проблема у разговорима Београда и Приштине око приме споразума о телекомунукацијама.

Прва рунда разговора, у среду, трајала је 11 сати, рекли су у Канцеларији за Косово и Метохију.

Током тих разговора, делегација Београда је са европским посредницима у дијалогу разматрала спровођење споразума о Заједници српских општина и споразума о правосуђу.

Током вечерњих сати на дневном реду се нашла примена закључака о спровођењу акционог плана споразума о телекомуникацијама.

Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поред представника Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, делегацију чине и представници надлежних институција по наведеним темама.

У Канцеларији за КиМ потврдили су да се разговори Београда и Приштине, планирани за 16. и 17. новембар, настављају и сутра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи