Обрадовић: Пензионерима надокнадити оно што им је отето

Посланичка група Двери предала је Скупштини Србије два законска предлога којима је затражила да се укине закон о смањењу пензија, да се пензионерима надокнади оно што им је "отето" у претходне две године, да се пензије ускладе с трошковима живота и да се реформише ПИО фонд.

Шеф посланичке групе Бошко Обрадовић рекао је новинарима да Двери траже укидање Закона о привременом уређењу начина исплата пензија како би се исправила "огромна неправда" према најстаријим суграђанима о које се, како каже, огрешила власт антиуставним ударом на њихово право на пензију.

Обрадовић је додао да смањење пензија траје више од две године, да су тиме пензионери дискриминисани у односу на остале категорије становника, те да се према њима поступа нехумано.

Наводећи да су законске предлоге усагласили са удружењима синдиката пензионера и војних пензионера, Обрадовић је рекао да се Двери залажу да се пензионерима надокнади оно што им је власт "отела" у претходне две године и то са затезном каматом.

Двери предлажу, како је рекао Обрадовић, да у УО ПИО фонда по пет представника имају запослени и пензионери, наводећи да је УО тог фонда са 27 смањен на седам чланова, од којих Влада Србије поставјла четири чиме себи омогућава већинско управљање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи