СНП тражи раскидање Бриселског споразума и прекид дијалога

Српска народна партија позвала је Владу Србије да хитно раскине Бриселски споразум и обустави преговоре са Приштином због притиска Европске уније да Србија пристане на доделу међународног позивног броја "лажној држави Косово".

Тиме се, како наводи СНП поништава суверенитет Србије и признаје независност лажне државе Косово.

"Србија као суверена и достојанствена држава, не може да пристане на даље понижавајуће ултиматуме и притиске од стране Европске уније", додаје СНП у саопштењу.

СНП сматра да представници државе Србије више ни минуте не смеју да преговрају са "терористима из Приштине" који су, како наводи, "изградили лажну државу Косово на трговини људским органима, дрогом и оружјем."

Та странка подсећа да је од почетка била против Бриселског споразума и указивала да он није у националном интересу Србије, а то се, како указује показује тачним, јер ни једна тачка тог споразума која се тиче интереса Србије није испуњена, а посебно формирање Заједнице српских општина (ЗСО).

"Брисел инсистира да само Београд испуњава оно што је у интересу сепаратиста у Приштини, као што сада тражи да прихвати све уцене око позивног броја, али и да се одрекне Трепче, имовине Телекома Србије као и све друге својине државе Србије у јужној српској покрајини", наводи се у саопштењу.

СНП сматра да се на примеру Републике Српске видело да је могуће заштити српски национални интерес и територијални интегритет и суверенитет, одлучном и бескомпромисном политком уз, како истиче, "подршку и развој најбољих политичких, економских и војних односа са Русијом и њеним лидером Владимиром Путином.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи