ПС: Док се нудио да уђе у владу ЛДП није помињао 5. октобар

Покрет социјалиста поручио је Либерално демократској партији да није помињала 5. октобар, нити вређала оне који 5. октобар оспоравају, док се, како кажу, месецима пре избора, а и после избора нудила да буде део владајуће већине.

"Када сте муцаво објашњавали зашто желите да постанете део Вучићеве владе - нисте претили, вређали па чак ни условљавали. Није вам тада сметао ни Вулин ни било који други члан Владе или коалиције", навео је ПС у саопштењу.

"Зато, и док браните 5. октобар, šто је ваше право и док вређате оне који 5. октобар оспоравају, на шта немате право, сетите се како сте лако заборавили тај исти 5. октобар и били спремни да будете део већине коју чини Покрет социјалиста и Вулин", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, све šто би могло да врати милионске дугове остале из кампање, стотине милиона дуга повериоцима и радницима "Фиделинке", жžито које се дугује држžави - све је било добро и корисно и за све је било оправдања.

"Немојте да говорите о бахатости, не ви којима су цртали зебре да би прелазили улицу где поžжелите и немојте да говорите о бахатости ви који сте са наоруžжаним обезбеђењем долазили да спроведете приватизацију Ветеринарског завода", истиче ПС.

Та странка сматра да ЛДП не може да преžжали што 6. октобра није "похапсила, пребила и забранила све нас који другачије мислимо и који се нисмо помирили са насиљем којим сте дошли на власт".

"Знамо да не можете да преžжалите што смо преживели време масовних хапšшења, време примене силе и бахатости", наводи ПС додајући да су грађани Србије на изборима рекли шта мисле и да би ЛДП из тога нешто могао да научи.

ЛДП је раније данас саопштио да су политичко деловање и понашање Александра Вулина доказ да није завршен сав посао око 5. октобра и да политика Владе Србије декларативно разуме вредности тог датума и историјског контекста, али да њени чланови разумеју само језик увреда и обрачуна са политичким противницима, али и са политичким сарадницима.

Дужност ЛДП-a је, кажу, да идеје петооктобарске Србије штити, чак и када се многи због свог тренутног интереса данас тог догађаја стиде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи